Hmm… een lekker ijsje, dat is altijd genieten

Een ijsje is een frisse en lekkere versnapering die past in een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon voor jong en oud. 
Er zijn veel verschillende soorten ijsjes op de makrt maar ze hebben allen één ding gemeen: ze bieden een unieke combinatie van heerlijke smaak, verwennerij, gevoel van welzijn en plezier voor de consument van alle leeftijden, waar en wanneer men ook maar wil!

Over ijsjes

Het ijsje is niet op een bepaalde datum ontstaan of ontdekt. Door de geschiedenis heen evolueerde het van een culinair luxeproduct voor de hogere klasse tot een lekkernij voor iedereen.  

Lees meer

Code Consumptie-ijs

De Code voor Consumptie-ijs  werd opgesteld door de European Ice Cream Association en legt de specifieke samenstellingseisen vast waaraan de verschillende soorten ijsjes moeten voldoen. 

Lees meer

Autocontrolegids Consumptie-ijs

De autocontrolegids Consumptie-ijs is bedoeld voor alle operatoren uit de ijsjessector en geeft aan hoe zij kunnen voldoen aan de wettelijk opgelegde vereisten voor hygiëne, traceerbaarheid en autocontrole. 

Lees meer

Over ons

De Groepering van de Roomijsindustrie is de organisatie die zich inzet voor de belangen van de consumptie-ijsindustrie in samenwerking met andere actoren die het algemene voedingsbeleid bepalen.

Lees meer