Hoeveel ijsjes eten wij?

In België eten wij ongeveer 140 bolletjes ijs per persoon per jaar, wat gemiddeld overeenkomt met zo’n 7 liter ijs per persoon per jaar. Ter vergelijking, in de Scandinavische landen eet men gemiddeld 13 liter ijs per persoon per jaar, terwijl de gemiddelde Europese ijsjesconsumptie ongeveer 6 liter per persoon per jaar bedraagt.

In België wordt een ijsje vooral nog gezien als een dessert bij speciale gelegenheden of als een zomerse verwennerij. Bij zonnig weer eten we gewoonweg meer ijsjes. Er bestaat dan ook niets verfrissender dan een lekker ijsje op een warme zomerdag! 

We eten dus niet elke dag een ijsje, daarom als we er eentje eten willen we vooral een premium topproduct. De ijsjesindustrie ontwikkelt daarom steeds nieuwe innovatieve smaken (zoals cheesecake, salted caramel, matcha, enz.) ter aanvulling van de klassieke smaken zoals vanille, chocolade – en speculoos ijs.   

Daarnaast winnen ook kleinere individuele porties en verpakkingen terrein. De consument trakteert zich vandaag de dag liefst op een heerlijk toppie ijsje als de portie niet te groot is.

Verder biedt de ijsindustrie een alsmaar gevarieerder en ruimer aanbod aan ijsjes aan dat past binnen de gezondheidstrend en veranderende eetgewoontes van de consument, zoals zuivelvrije ijsjes, suikervrije varianten, bio-ijsjes, etc. 

Er zijn dus veel verschillende soorten ijsjes op de markt maar ze hebben alle één ding gemeen: ze bieden een unieke combinatie van heerlijke smaak, verwennerij, gevoel van welzijn en plezier voor de consument van alle leeftijden, waar en wanneer men ook maar wil! Een ijsje is en blijft genieten!